Volg ons ook op

Facebook

De Beste Doortrapper van Drenthe is bekend!

< 1 minuten leestijd

De 85-jarige Dick Slot uit Coevorden is vanmorgen uitgeroepen tot de Beste Doortrapper van Drenthe! Tot zijn grote verrassing stond er vanmorgen een uitgelaten gezelschap voor zijn deur met een feestelijke Doortrappen-bokaal en slagroomtaart. Ook kreeg Slot een fietshelm uitgereikt uit handen van de jury Juul van Rijn en Jan Bols. Dick Slot was genomineerd door zijn dochter, omdat hij altijd naar nieuwe manieren zoekt om veilig en met plezier te kunnen blijven fietsen. Ook de jury heeft veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen.

De zoektocht naar de Beste Doortrapper startte afgelopen zomer. Met de nominaties stroomden ook de mooie fietsverhalen binnen. Over steun en plezier halen uit fietsen, bijvoorbeeld na een ongeluk, ziekte of in de rouw. Maar ook over mooie fietsprestaties tot op hoge leeftijd en met de fiets klaar staan voor anderen. Zo ook het verhaal van de winnaar: Dick Slot fietste eerst samen met zijn vrouw heel wat kilometers af op de elektrische fiets. Toen dat niet meer lukte in verband met de ziekte van zijn vrouw, kwam er eerst een elektrische tandem en daarna een duofiets. Nu fietst Dick Slot nog bijna elke dag op een elektrische fiets om in beweging te blijven.

Houd jij ook van fietsen en lijkt het je leuk om dit samen met anderen te (blijven) doen? Houd dan het programma van Doortrappen Drenthe in de gaten voor leuke fietsactiviteiten!

Wil je meer weten?

Neem gemakkelijk contact met ons op.