Volg ons ook op

Facebook

Activiteiten

Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen.

Met_twee_op_de_fiets
09.30-15.30 uur

Fietstocht “Toer langs de boer”

Fiets langs diverse agrarische bedrijven waarvan enkele met een boerderijwinkel en geniet van het platteland!

Tussen de boeren bedrijvigheid door geniet jij van een gezellige fietstocht onder begeleiding van een ervaren fietsdocent en fietscoach van de Fietsersbond. We fietsen ongeveer 25 kilometer. Deelname is gratis, de lunch is voor eigen rekening.

Opgeven of vraag?

Seniorenbeurs Mobiliteit en Veiligheid

Gezond en fit ouder worden is fijn. Daardoor blijf je zo lang mogelijk mobiel en kun je zelfstandig de deur uit om bijvoorbeeld boodschappen te doen of op familiebezoek te gaan. Wil je weten welk vervoer je hiervoor allemaal kunt gebruiken en hoe dat veilig kan? Breng dan eens een bezoek aan de seniorenbeurs Mobiliteit en Veiligheid. Tijdens de beurs krijg je allerhande informatie over mobiliteit en verkeersveiligheid.

Vragen?

Fietsvitaalteam

Bezoek je de komende tijd een markt of doe je mee aan een fietsactiviteit? Dat kom je misschien wel het Fietsvitaalteam wel tegen. Het Fietsvitaalteam reist door Drenthe om mensen te informeren over fietsen en fietsveiligheid. Je herkent het Fietsvitaalteam aan een grote aanhanger vol met interessant materiaal over fietsen, zoals een e-bike om uit te testen, flyers met handige veiligheidstips, fietsspiegels en nog veel meer.

Opgeven niet nodig

(Familie) Fietstocht

Een fietsspeurtocht voor (groot)ouders en (klein)kinderen die je kunt starten vanuit je eigen huis Al fietsend door Drenthe kom je verschillende opdrachten tegen die je met de (klein)kinderen kunt uitvoeren. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Denk aan spannende verhalentocht van een Drentse schrijver, een fietsroute waarbij je plaatsnamen sprokkelt en een bingo. Wie meedoet maakt kans op het winnen van een dagje uit!

Deelname is gratis.

Opgeven?

10.00-16.00 uur

FietsVitaalDag, informatief en sportief!

Veilig Verkeer Nederland verzorgt in de ochtend een informatieve en leerzame workshop; de Opfriscursus Fiets, Doorfietsen tot je 100ste! Na de lunch stappen we op de fiets.

In de workshop wordt informatie gegeven over veilig en vitaal fietsen en worden er diverse verkeerssituaties en regels besproken. Ervaar jij ook dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt? En gaan fysiek de jaren tellen? Meld je dan aan voor deze workshop!

Na de gezamenlijke lunch stappen we op de fiets voor een mooie fietstocht onder begeleiding van een ervaren fietsdocent en fietscoach van de Fietsersbond. We fietsen ongeveer 25 kilometer.

Deelname is gratis, de lunch is voor eigen rekening.

Opgeven of vraag?

25-28 juli 2024

Fietsspiegel- en fietshelmen actie

Een fietsspiegel is een achteruitkijkspiegel die je monteert op het stuur van je fiets. Zo zie je goed wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken.

Het dragen van een fietshelm in Nederland is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Een fietshelm helpt niet bij het behouden van een mooi kapsel maar wel wat daaronder zit; je hersenen. Een fietshelm beschermt je tegen hoofd- en hersenletsel wanneer je betrokken raakt bij een ongeval.

Fietsspiegel en fietshelmen actie tijdens de Drentse4daagse van 25-28 juli 2024

Opgeven niet nodig

Driewielfietsontdekdagen

Driewielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen. Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad. Wil je eens een driewielfiets uitproberen? Geef je dan op voor de driewielfietsontdekdagen. Tijdens deze ontdekdagen vertelt de Fietsersbond je alles over driewielers en kun je een testritje maken.

Opgeven of vraag?

09.30-15.30 uur

Fietstocht “Natuur en Cultuur”

Al fietsend kom je vaak langs de meest bijzondere bezienswaardigheden!

Te mooi om zomaar aan voorbij te gaan. Wij maken tijdens de fietstocht, onder begeleiding van een ervaren fietsdocent en fietscoach van de Fietsersbond, diverse tussenstops om deze bijzondere hotspots in jouw omgeving te bezichtigen. Uiteraard nemen we ook tijd voor een kopje koffie/thee en wat lekkers.
We fietsen ongeveer 25 kilometer. Deelname is gratis, de lunch is voor eigen rekening.

 

Opgeven of vraag?

09.30-15.30 uur

Fietstocht “Doorhappen en Doortrappen”

Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers! Daarna fietsen we onder begeleiding van een ervaren fietsdocent en een fietscoach van de Fietsersbond een mooie route en komen we rond lunchtijd aan bij een horecagelegenheid waar we gezamenlijk lunchen. Na de lunch stappen we weer op de fiets voor de laatste kilometers. Bij terugkomst worden we ontvangen met een hapje en drankje. We fietsen totaal ongeveer 25 kilometer.

Deelname is gratis, de lunch is voor eigen rekening.

Opgeven of vragen?

Met_twee_op_de_fiets

Samenwerking

Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.