Volg ons ook op

Facebook

Activiteiten

Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen.

Met_twee_op_de_fiets

E-bikedagen

De elektrische fiets is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom organiseert de Fietsersbond e-bikedagen.

Tijdens de e-bikedag krijg je informatie over de verschillende elektrische fietsen die er zijn en tips over hoe je veilig op een e-bike kunt fietsen. Uiteraard kun je ook een elektrische fiets uitproberen.

Opgeven of vraag?

Seniorenbeurs Mobiliteit en Veiligheid

Gezond en fit ouder worden is fijn. Daardoor blijf je zo lang mogelijk mobiel en kun je zelfstandig de deur uit om bijvoorbeeld boodschappen te doen of op familiebezoek te gaan. Wil je weten welk vervoer je hiervoor allemaal kunt gebruiken en hoe dat veilig kan? Breng dan eens een bezoek aan de seniorenbeurs Mobiliteit en Veiligheid. Tijdens de beurs krijg je allerhande informatie over mobiliteit en verkeersveiligheid.

Vragen?

Verkeerstheaterquiz: Hoe Zat Het Ook Alweer?

Een gezellig moment terug in de tijd! Weet jij het nog, toen het in Nederland heel rustig was op de weg? En zie je nu ook steeds meer nieuwe vervoersmiddelen rijden, zoals de elektrische fiets? Of merk je dat de verkeersregels veranderd zijn? Hoe zat het ook alweer precies? Kom naar de Verkeerstheaterquiz! Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers doe je mee aan een theatrale quiz waarin je samen in een team de verkeersgeschiedenis doorloopt. Ook komen alle huidige verkeersregels voorbij. Bijvoorbeeld over alcohol- en medicijngebruik in het verkeer. Het team met de meeste punten wint een leuke prijs. Informatief, uitdagend en vooral heel gezellig!

Opgeven of vraag?

Fietsvitaalteam

Bezoek je de komende tijd een markt of doe je mee aan een fietsactiviteit? Dat kom je misschien wel het Fietsvitaalteam wel tegen. Het Fietsvitaalteam reist door Drenthe om mensen te informeren over fietsen en fietsveiligheid. Je herkent het Fietsvitaalteam aan een grote aanhanger vol met interessant materiaal over fietsen, zoals een e-bike om uit te testen, flyers met handige veiligheidstips, fietsspiegels en nog veel meer.

Opgeven niet nodig

De Zomerchallenge Drenthe

De Zomerchallenge Drenthe daagt je uit om samen met de kleinkinderen veel door Drenthe te fietsen. De challenge biedt voor drie dagen verschillende fietsopdrachten die je tijdens een fietstocht kunt uitvoeren met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Denk aan een spannende verhalentocht van een Drentse schrijver, een fietsroute waarbij je plaatsnamen sprokkelt en een bingo. Wie meedoet, maakt kans op het winnen van een dagje uit!

Opgeven?

Fietsclubs

Fietsen is gezond en ook gezellig als je het samen doet. Houd je ervan om in samen met anderen te fietsen? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor jou. Tijdens de fietsclub fiets je geregeld een mooie fietsroute door Drenthe tussen de tien en veertig kilometer. Er is onderweg aandacht voor veilig fietsen. Daarnaast is er eens per maand een gast – bijvoorbeeld een fietsenmaker of een fysiotherapeut – die iets vertelt over een specifiek thema.

Opgeven of vraag?

Fietsspiegels

De Fietsersbond deelt de komende tijd tijdens (fiets)evenementen informatie uit over (de voordelen van) de fietsspiegel. Een fietsspiegel is een achteruitkijkspiegel die je monteert op het stuur van je fiets. Zo zie je goed wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken.

Fietsspiegelactie tijdens de Drentse4daagse van 25-28 juli 2024

Opgeven niet nodig

Met_twee_op_de_fiets

Samenwerking

Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.